top of page

Kohti Unelmia | Mika Poutala jakso 17/33MIKA POUTALA | Miten epäonnistua onnistuneesti?


Mika Poutala on mm. nelinkertainen olympiapikaluistelija, yrittäjä, puhuja, mutta vielä tärkeämmällä eli identiteettitasolla Mika kertoo olevansa auttaja. Tämä onkin aihe, josta puhumme paljon jakson aikana. Kuinka tärkeää onkaan tiedostaa oma identiteettitaso ja miksi? Mikalla on huikea määrä kokemusta urheilu-uransa ja oppimansa kautta siitä, miten suuristakin pettymyksistä voisi päästä eteenpäin. Jaksossa kuulet Mikan parhaat työkalut ja ajatukset juurikin tähän.


Mistä aiheista opit lisää tästä podcast jaksosta?


HÄVIÖIDEN JA EPÄONNISTUMISTEN KÄSITTELY

  • Puhuimme Mikan kohtaamista kovista tappioista (mm. muutaman sadasosan mittaisista karvaista häviöistä siinä elämän tärkeimmässä kisassa). Mika kertoo mikä on ollut käänteentevä asia siinä, että nykyään hän pääsee isoistakin tappioista yli parissa päivässä kun aiemmin siihen meni vuosia. 

  • Mika kertoi myös hyviä pointteja pelkoihin. Monesti me pelkäämme asioita, joille emme voi mitään. Kannattaa miettiä, onko siinä järkeä? Tällöin kannattaa miettiä että asiat menevät juuri niin kuin niiden kuuluu mennä. 


MITEN PETTYMYKSISTÄ PÄÄSEE ETEENPÄIN

Yksi tärkeimmistä asioista pettymysten käsittelyssä on identiteetin muistaminen. Vaikka epäonnistuisit, se ei muuta sitä kuka olet tai millainen ihminen olet. Olet silti yhtä hyvä, arvokas ja aito sinä.

  • Kun olet tiukassa paikassa, mieti mikä on pahin asia mitä voi tapahtua. Jos emme käy tätä keskustelua itsemme kanssa, jostain syystä alitajuntamme luo suuria pelkoskenaarioita, joka hyvin useasti on väärässä ja aivan liian ylimitoitettuja.

  • Mieti mitä seuraavaksi? Mieti mitkä ovat uusia mahdollisuuksia ja ala unelmoida niistä

  • Kuuntele Mikan loput loistovinkit podista!


MITEN RAKENTAA PYSYVÄÄ MOTIVAATIOTA? Jotta sytytät motivaatiota, joka pysyy, Mika vinkkasi seuraavat asiat:

  • Pidä huoli että sinulla on selkeä tavoite ja päämäärä

  • Mieti mikä on syvin syysi, (sinun miksi) siihen mitä teet

  • Jos pystyt yhdistämään sen mitä teet siihen mikä on intohimosi ja miten ehkä voit sillä auttaa muita, syntyy aivan uudenlainen merkitys tekemiseesi

Tätä jaksoa et halua missata! Näiden ylläolevien lisäksi puhumme todella herkullisista aiheista ja vinkkejä tippuu koko jakson ajan.


Kuuntele jakso täältä:

Spotifysta, Applesta, Googlesta tai otsikon Podcast takaa.


Seuraa Mikaa täällä:


Olisi mukava päästä kuulemaan myös sinun ajatuksia jaksosta. Mikä oli tärkein oppi, joka jäi jaksosta mieleen? Kommentoi alle tai ota osaa keskusteluun Instagramin puolella!


Kohti Unelmia podcastin tarkoitus on inspiroida sua kulkemaan kohti omia unelmiasi. Jaa ajatuksesi jaksoon liittyen #kohtiunelmia ja tägää @johanneslaine, niin päästään jatkamaan keskustelua.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page