top of page

Viikko aikaa

Väinö Kallio avaa ovensa 14.4

"Me voidaan tulla pyörittää sitä". Jotenkin näin se varmaan meni, kun päädyttiin taas Pekka & Pätkä -kaksikkona uuteen projektiin. Eipä se paljon vakuuttelua tarvinnut, meille tuttu Marisa innostui ajatuksesta ja oli ilmeisesti itsekin tätä jo kelannut. Ilkkaa piti vähän enemmän vakuutella, mutta oli hänetkin nopeasti voideltu. Yksi lounas Ruplassa, remonttia odottavan tilan näkeminen ja parin maalailevan vision ääneen sanominen, jonka jälkeen oltiin jo papereita kirjoittamassa. Tämä saattaa myös olla semisti häiriintyneen muistikapasiteettini itse keksimä kuva siitä miten päädyimme mukaan. Anyway Pekka & Pätkä oli nopeasti messissä. Oli aika lähteä tekemään jotain mitä kaupunki on mielestämme tarvinnut, jonka on kysyntä ja innostus muiden silmissä sitten todeksi osoittanut. Väinö Kalliolle on paikkansa tässä kaupungissa. 


HOK -elannon vanha pääkonttori, leipätehtaan kyljessä, vieressä Helsingin suosituin yömaailmakeskittymä jota kutsutaan myös kompleksiksi. Kompleksi kasvaa ja mielestäni tässä herätetään henkiin entistä suurempi keskittymä, josta voi parhaimmillaan tulla pyhiinvaelluskohde turisteillekin. Ihmiset tulevat viihtymään, kokemaan leipätehtaan vanhan pullan tuoksun, Elannon vanhojen johtajien salin, syömään vegepainotteisesti, bailaamaan ympäri vuorokauden, saunomaan kattojen ylle ja kokemaan mitä erilaisempia tapahtumia tähän Kaikukadun ja Hämeentien saartamaan historialliseen rakennukseen. Toivottavasti sisäpihalle tullaan järjestämään paljon ohjelmaa, jossa yhdistetään voimia paikallisten yrittäjien kanssa ja houkutellaan ulkomailta asti ihmiset kokemaan tämä upea keskittymä. 
Väinö Kallio tulee tarjoamaan lounasta, aamiaista, livemusiikkia, romanttisia häitä, intiimejä viinitastingeja, tiukkoja neuvotteluja mutterin muotoisessa neukkarissa. Paljon kokemuksia. Naurua. Viihtymistä. Stressi, ärräpäät ja nauru on ollut läsnä viime päivinä. Välillä ei tiedä pitäiskö nauraa vai itkeä kun katsoo kalenteriin ja tietää avauksen lähestyvän. Tästä pitäisi tehdä Netflix -sarja kun näitä uusia mestoja aukaisee samaan aikaan kun muut yritykset pyörivät kuitenkin isolla sykkeellä eteenpäin. Sen verran tapahtumarikasta elämä on, että siitä voisi muutkin nauttia ruudun läpi. Välillä tuntuu, että eihän tässä enää mitään hommaa juuri ole, kunnes alat listaamaan asioita ja tajuat, että onhan tässä vielä pari pientä juttua. Esitykset, koulutukset, rekvisiitat, rakennelmat, tilaukset, remontit, erilaiset sopimukset, siivoukset ja sitten tartteis varmaan jollekin kertoakin, että ollaan avaamassa. Noh, viikko on pitkä aika. Pekka aka Matti on hoitanut hommat niin hyvin, että pätkän tarvii vaan juosta perässä. Yhdessä yössä menee valovuosia eteenpäin ja yhdessä kun hommia tekee, niin isotkin asiat pääsevät kunniaan lyhyessä ajassa. 

Mä niin tykkään tästä. Uusi paikka aukeaa 14.4 klo 21.00 kaikille. Avajaisista voit lukea lisää Facebook -tapahtumastamme. 

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page