top of page

Mitä opin Business Masteryssa?

Musiikki soi täysillä, valot vilkkuu, jengi kiljuu ja hyppii aivan viimeistä päivää. Viisi, neljä, kolme, kaksi, yksi… Massiivinen räjähdys, mies ku veistos, hulk, karismaattinen energiapommi tulee lavalle ja yleisö menee vielä entistä enemmän sekaisin. Tony Robbins on saapunut lavalle.


Hurmos päällä heti alusta alkaen. Hyvinkin jenkkimäistä ja monelle suomalaiselle alkuun liikaa. Minulle ei, olin rakastunut ja täysillä mukana lahkossa. Tämä oli Lontoossa huhtikuussa, jossa UPWn eli Unleash the Power Within idea on itsensä kehittäminen, pääasiassa oman energian löytämistä, tekniikoita, arvoja, missiota jne.

Siellä isoin oppi oli energiatasojen tärkeys ja vahvistus siitä kuka minä olen ja haluan olla.

Toinen erittäin tärkeä asia siellä oli päätös lähteä Vegasiin Business Masteryyn.


Tässä kirjoituksessa avaan lyhyesti viisi tärkeintä oppia mitä sain Las Vegasin Business Masterysta. Oppeja ja käytäntöön vietäviä asioita tuli varmastikin toistakymmentä, mutta focusoin seuraavat kuukaudet näiden viiden opin pariin itsekin, jotta käytäntö ei kuse. Kuudes oppi olkoon focus tässä myös - kun focus katoaa, energiat vajoaa.


1. Numeroiden psykologia ja korkoa korolle

Kuinka moni uskaltaa lähteä golfradalle pelaamaan pineellä vedolla? Jokaisen reiän edetessä panos tuplataan ja aloituspanos on 0,1€. Ei kuulosta pahalta. Minua vastaan kannattaa kyllä lähteä, kun en ole ikinä pelannut, mutta jos vastassa olisi joku about samantasoinen kaveri? Arvaa paljon panos on viimeisellä reiällä? Yli 13 000€!

Sama tapahtuu liiketoiminnassa lukujen kanssa kun niihin kiinnittää huomiota, saa tiimin keskittymään oikeisiin lukuihin ja standardit laitetaan oikealle tasolle. Se ei vaadi oikeasti paljon kun aloittaa järkevillä tavoitteilla. Itse olen syyllistynyt monta kertaa yliarvioimaan mitä pystyy saamaan aikaan kuukaudessa, mutta aliarvioin mihin pystyn pidemmässä ajassa. Mikä on pienin positiivinen muutos jonka voi tehdä tänään? Se voi tuoda isoimmat tulokset vuoden päästä - tää ei ole yhtä nopeaa kuin casinoilla rahan voittaminen (ja häviäminen) oli.

Ja jos et tiedä missä olet nyt, niin miten hitossa voit tietää minne tulee päästä? Vaikea ois lyödä navigaattoriin määränpää ja saada ohjeet, jos ei tiedä missä on nyt. Liian usein yrityksissä on keskitytty vääriin numeroihin, nyt tiedän mitkä numerot täytyy selvittää ja mihin pistämme focuksen. Ja tämän vieminen käytäntöön yksinkertaisilla ohjeilla onnistuu loistavasti.

2. Operating cashflow

Paljonko teidän firma vaihtaa? Paljonko oli tulos? Sama ku kysyi nuorempana aina, että paljon penkki ja hauis sekä näkyykö vatsalihakset? Ei mitään väliä, jos niitä ei pysty käyttämään (tai et kisaa johonkin jossa niillä on väliä). Jos et osaa nousta omin avuin sängystä ylös, mutta nostat penkistä paljon niin onko tuloksella väliä? Ei. Tärkeämpää olisi keskittyä löytämään ne lihakset joiden kehittäminen auttaa sua nousemaan sängystä ylös.

Mitä jos katsoisit kassavirtaa, kuinka paljon erääntyneitä myyntilaskuja? Kuinka paljon ostovelkaa? Entä inventaario? Kerran vuodessa inventaario ja väkisin kirjanpitoa varten? Joo tiedän, sama homma. Mitä kiinteitä kuukausimaksuja pyörii? Mikä on sun kassavirta kuukaudessa? Positiivinen vai negatiivinen? Entäs operating cashflow eli raha joka tulee ja menee operoinnissa? Operating cashflow suhteessa investments ja financial cash?

Firmalla voi mennä hyvin papereissa liikevaihdon ja tuloksen mukaan, mutta jos kassavirta on jatkuvasti miinuksella niin tulee lunta tupaan. Itse en ole ikinä tykännyt näistä asioista, mutta nyt todella on fiilis, että rakastan numeroita ja numerot rakastaa minua.3. Lisäarvon tuottaminen

Olen aina keskittynyt siihen, että kaikki suhteet ois win-win-win. Siitä vaan tulee parempi mieli kun tietää, että jokainen osapuoli on voittanut. Nyt kuitenkin tajusin kunnolla, että mitä hyötyä siitä lisäarvon tuottamisesta on kun sitä miettii kaikissa prosesseissa. Ylitoimita aina. Jokaikinen kerta. Jokaisessa vaiheessa ja suhteessa.

Kun meidän viime viikolla viimeistä työpäivää viettänyt Silja myi mulle autooni sopivan piuhan musiikinkuunteluun - hän pyysi yhtä kombuchaa tästä johdosta, annoin kaksi. Tämä on hyvä esimerkki kuinka molemmat oli tosi tyytyväisiä. Mielessäni olin valmis maksamaan 10€, mutta maksoin kaksi kombuchaa ja silja taas olisi ollut happy yhteen. Kiitos Siljalle btw näin julkisestikin kun olit meillä, ovet on aina tälle supertyypille auki meillepäin. Mimmi tulee muuttaa maailmaa.

Yksinkertainen esimerkki kuinka voit viedä lisäarvon toteuttamisen käytäntöön.

4. Kuinka rakennat toimivan funnelin?

Saatiin yhden sivun työkalu siihen, että kuinka rakennan koko arvoketjun siitä kun asiakas näkee meidät ensimmäistä kertaa, sisällön tuottamisesta ostamiseen, ostamisesta myynnin kasvattamiseen ja lisäarvon tuottamiseen sekä siihen kuinka asiakkaista tulee faneja ja ystäviä jotka tekevät myyntityötä puolestasi. Kävin läpi yhden firman yhden asiakaspolun jo, joka oli aika tehokas työkalu ja silmiä avaava. Työtä on paljon, mutta kun se on jäsennelty hyvin niin tietää mihin focusoida. Liian usein sitä keskittyy tekemään myyntipostauksia jatkuvasti, se ei toimi.On tärkeää tiedostaa mitä missäkin sisällössä haetaan, haetaanko sillä ohjausta paremman sisällön pariin, tilaamaan uutiskirje, ostamaan tuote, osallistumaan keskusteluun vai muuta?5. Olen artisti

Tein joskus MIllenialboardissa persoonallisuustestin ja sitten uudestaan yhden yrityksen tiimin kanssa - molemmilla kerroilla sain tulokseksi “viihdyttäjä”. Tony Robbins puhui kolmesta persoonallisuudesta yrittäjyydessä. Olet joko artisti, johtaja tai yrittäjä. Artistit luo uutta, inspiroi, kokeilee ja ideoi. Johtaja pistää ne eteenpäin ja yrittäjä pitää homman kasassa lukujen seurassa, näin lyhykäisyydessään kiteytettynä. Tajusin, että olen todella artisti ja tarvitsen ympärilleni johtajien lisäksi yrittäjiä jotka pitävät taustatkin kunnossa ja on kiinnostuneempia numeroista kuin minä olen. Se ei ole minun ykkösvahvuus joten miksi jäisin sitä tekemään? Kaikissa on kaikkia ominaisuuksia, mutta on tärkeä tiedostaa kuka sinä olet näistä? Seuraavaksi etsin tiimiini täydentäviä palasia, kaikissa firmoissa tämä ei vielä toteudu, osassa tosi hyvin.#LasVegasHappened


Summasummarum voisin sanoa, että jos haluat muuttaa maailmaa ja/tai tehdä miljoonia, niin kannattaa mennä Tonyn business masteryyn. Jos haluat kehittää mitä tahansa massiivisella tehokkuudella ja parhaassa opissa, mene johonkin Tonyn seminaariin. Se mies on maailman paras hommassaan ja sillä on ympärillä maailman muiden alojen parhaat keneltä se oppii ja ketä se tuo paikanpäälle opettamaan. Suomessa hyvää työtä seminaarien osalta on tehnyt ystäväni Ilkka Koppelomäki, suosittelen lämpimästi ottamaan valmennusmatkoihin yhteyttä jos olet ensimmäistä kertaa miettimässä reissua.

Mun intohimo on muuttaa maailmaa paremmaksi, auttaa ihmisiä toteuttamaan omia unelmiaan ja auttaa yrittäjiä tekemään bisnestään kannattavasti.

Mikä on sun intohimo? Olisi mahtava kuulla!0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page