top of page

Menestyminen ja persoonallisuus

Kuinka persoonallisuus vaikuttaa menestykseen


Tämä kirjoitus on muokattu yhteistyökumppanin Ooden alkuperäisestä tekstistä joka on kirjoitettu englanniksi. Rakennan Ooden tarinaa ylpeästi Suomen osalta ja kysyin voisiko heidän englanniksi tekemänsä tekstit kääntää ja julkaista omassa blogissani. Hanki Oode koodilla "KOHTIUNELMIA" ja saat -20% hinnasta.Tässä tekstissä käsitellään sitä, kuinka yrittäjän persoonallisuus ja menestys ovat yhteydessä toisiinsa. Kun kuulet sanan ”yrittäjä”, minkä mielikuvan saat?

Näetkö pukumiehen töissä puhelin kädessä? Vai näetkö jonkun puhuvan tiimille tai joukolle ihmisiä?


Yleinen käsitys yrittäjistä on se, että he työskentelevät koko ajan tai heidän täytyy olla erittäin sosiaalisia. Oletuksien takia moni kuvittelee yrittäjyyden olevan ihmisille, jotka ovat suorasanaisia ja itsevarmoja – eli ulospäinsuuntautuneita. Introvertit taas nähdään jatkuvasti heikompina yrityksen omistajina, koska he ovat paljon varautuneempia ja arempia kuin ekstrovertit kollegansa.


Totuus on, ettei ole oikeaa kuvaa siitä miltä yrittäjän pitäisi näyttää tai kuulostaa. Mutta mitä oikeasti vaaditaan ollakseen menestynyt yrittäjä? Koska yrittäjyys on joillekin helpompaa kuin toisille, netissä on pyörinyt jo jonkun aikaa spekulaatioita mitä menestynyt liiketoiminta vaatii.


Persoonallisuus ja käyttäytyminen


Persoonallisuus on sarja ominaisuuksia, jotka sait syntyessäsi tai pysyviä piirteitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka ajattelemme tai reagoimme tiettyihin ärsykkeisiin. Esim. jos joku loukkaa sinua, reagoimisesi tapahtumaan riippuu persoonallisuudestasi. Jotkut saattavat itkeä tai piilottaa tunteensa ja joillakin voi olla pokkaa taistella vastaan.

Siitä huolimatta mikä reaktio onkaan, nämä kaikki määräytyvät tunteiden lauettua yksilössä. Reaktiot – kuinka toinen toimii tai kantaa itsensä tietyssä tilanteessa – kutsutaan myös käyttäytymiseksi.


Siksi persoonallisuus vaikuttaa yrityksen pyörittämiseen. Se vaikuttaa siihen mitä teet.

Tutkimuksien mukaan persoonallisuus määrittää käyttäytymistä töissä ja sen on raportoitu ennustamaan työtä ja uran menestystä. Tästä syystä johtajat ja rekrytoijat arvostavat persoonallisuutta. Se on paras mittari siihen mihin henkilö pystyy ja on valmis tekemään työnsä eteen.

Tutkimukset osoittavat, että johtajat punnitsevat ominaisuuksia yhtä paljon yksilöllisten persoonallisten ominaisuuksien kuin pätevyyden välillä. Menestystä ei voida saavuttaa yrityksessä, jos joku on vastuuton tai laiska, vaikka hänen älykkyytensä olisi esimiestasolla.Viisi vaikuttavaa tekijää: Mitä ne kertovat menestyneistä ihmisistä


Tutkijat ja psykologit ovat jo monta vuotta tutkineet mitä persoonallisuuden piirteitä kaikkein menestyneimmät yrittäjät omaavat, ja mitkä piirteet varsinkin ovat johtaneet heidät menestykseen. Lopulta, vuonna 2004 psykologit löysivät vaikuttavimmat viisi persoonallisuuden piirrettä menestyneillä yrittäjillä: avoimuus, tunnollisuus, ulospäinsuuntautuneisuus,

miellyttävyys ja neuroottisuus.

Avoimuus

Ihmiset, jotka ovat avoimia uusille kokemuksella ovat luovempia ja seikkailunhaluisia. He ovat kekseliäämpiä ja mukautuvaisempia uusia ideoita kohtaan.


Tunnollisuus

Tunnolliset ihmiset paneutuvat yksityiskohtiin. He rakastavat aikatauluja ja käyttävät aikaa asioiden laatimiseen.


Ulospäinsuuntautuneisuus

Ekstrovertit kuvataan sosiaalisena, itsevarmoina ja puheliaina. He rakastavat keskustelun aloittamista, luovat helposti yhteyden ihmisiin ja verkostoituvat.


Miellyttävyys

Miellyttävät persoonat nähdään yhteistyökykyisinä ja empaattisina. He välittävät muista ja pitävät toisten auttamisesta.


Neuroottisuus

Neuroottiset ihmiset ovat ailahtelevia ja emotionaalisesti epävakaita. He ovat myös taipuvaisia masennukseen, apeuteen ja jopa ärtyneisyyteen.Nämä viisi laajaa piirrettä tarjoilevat rakennuspalikoita persoonallisuuteen ja kuinka paljon meissä esiintyy näitä piirteitä vaikuttaa siihen, kuinka reagoimme ympäristöömme. Tuore tutkimus osoittaa, että menestyneen yrittäjän ulospäinsuuntautuneisuudella ja miellyttävyydellä on merkittäviä vaikutuksia heidän yrityksensä kasvuun.Käyttäytyminen ja menestys


Käyttäytymisesi voi ennustaa menestyksesi. Moni yrittäjä epäonnistuu menestyjänä yksinkertaisesti, koska heidän käyttäytymisensä ei tue sitä mitä yrittäjyydeltä vaaditaan.


Tehtävät ja työt, jotka vaativat jatkuvaa kanssakäymistä ihmisten kanssa, sopivat henkilölle paremmin, jotka ovat ulospäinsuuntautuneita, koska heidän käytöksensä vastaa työn velvoitteisiin. Puhuminen ja yhteyksien luominen ihmisiin tai asiakkaisiin ovat heille luontaista ja josta he nauttivat. Samoin tehtävät ja työt jotka vaativat yksityiskohtiin keskittymistä sopivat työntekijöille tai yrittäjille jotka omaavat organisointi- ja kirjanpitotaitoja.
Menestyjän käytösHe eivät odota oikeaa hetkeä

Monet luulevat, että kaiken täytyy olla järjestyksessä ja valmista ennen kuin he voivat aloittaa idean työstämistä. Oikeasti menestyjät eivät odota oikeaa aikaa aloittamiseen. He alkavat heti töihin. Odottamiseen, valittamiseen ja huonoihin olosuhteisiin käytetty aika vain rajoittaa ja viivyttää menestystä.He jatkavat oppimista

Kaikista menestyneimmät yrittäjät eivät tiedä kaikkea. Kuitenkin he ovat valmiita oppimaan lisää. Kuinka etsimme tietoa? Maailman johtavat miljardöörit suosittelevat jotakin hyvin yksinkertaista: lukeminen


Näin paljon kirjoja yritysjohtajien top 5 lukevat:

Bill Gates: 50 kirjaa vuodessa


Mark Cuban: 4-5 tuntia päivässä


Mark Zuckerburg: yksi kirja joka toinen viikko


Elon Musk: tottunut lukemaan 10 tuntia päivässä


Warren Buffet: 6 tuntia päivässä


Mielenkiintoisinta tässä kirjojen lukemisessa ja uuden oppimisessa on, ettei se ole rajattu näihin viiteen henkilöön. Tutkimuksen, jonka toteutti itse miljoonansa saavuttanut Steve Siebold paljasti, että 1200 hyvin tienaavilla ihmisillä on jotakin yhteistä: he kaikki lukevat vapaa-ajallaan.Maailma – alasi ja markkinasi – kehittyvät jatkuvasti, jotta ymmärtäisit yrityksesi hyödyt ja edut, et voi koskaan lopettaa uuden oppimista. Kehitä nykyisiä taitojasi ja etsi tapoja kasvattaa yritystäsi.he Nauttivat matkasta ei vain tuloksista

Viimeinen maali näyttää aina houkuttelevalta. Surullista kyllä, moni aloittava yritys on liian kaukonäköinen. He keskittyvät liikaa tuloksiin, jonka seuraamuksena matka hämärtyy ja koko prosessi alkaa tuntua taakalta.

Modernista teknologiariippuvaisesta kulttuurista ei ole tähän apua. Lupaukset välittömistä tuloksista ovat joka puolella, ja odotuksen iloa ei ole enää olemassakaan. Kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä ei enää opeteta.

Kun matkan tai prosessin tavoitteen saavuttaminen nähdään osana tavoitetta, alat hallitsemaan enemmän itse edistymistä. Usein yrittäjät luottavat onnensa tuloksiin. Ja kun asiat eivät menekään kuin oli suunniteltu he alkavat helposti lannistumaan.He keskittyvät mahdollisuuksiin

”Kun katsot menestyvää ihmistä, näet etteivät he ole motivoituneita ihmisiä, he ovat johdonmukaisia motivaationsa suhteen.” - Arsene Wenger, ranskalaineen jalkapallomanageri


Tutkimukset osoittavat, että jotkut ihmiset kaatuvat, kun he kohtaavat stressiä, jotkut kukoistavat. Itseasiassa, stressi ajaa monta menestyvää yrittäjää eteenpäin, jopa enemmän kuin motivaatio. Miksi näin on?


Menestyjät keskittyvät siihen mitä pystyvät tekemään ja mihin vaikuttamaan toisin kuin siihen mihin eivät. Takapakit ja kuopat masentavat meitä. Kun kohtaat ongelman yrittäjyydessä, et vello syyllisyydessä ja ole pettynyt pitemmän aikaa. Kuinka muuten sinä pystyisit sitä pyörittämään? Sen sijaan että kuluttaisit (rajattua) aikaasi itkien, menestyjät nousevat ylös, selvittävät mikä meni vikaan ja päättävät mitä jatkossa voi tehdä kehittyäkseen tai jatkaakseen.


Jopa lukuisten persoonallisuustutkimusten jälkeen, on selvinnyt, ettei ole varmaa persoonallisuustyyppiä, joka päättää menestymisen yrittäjänä. Siksi meidän varmin keino on ymmärtää itseämme paremmin ja aloittaa työstää meidän vahvuuksiamme ja heikkouksia.


Katso oma Oode profiilini, testaa tehdä omat sivusi alle puolessa tunnissa ja yllätyt. Koodilla "KOHTIUNELMIA" -20%.0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page