top of page

Näin karsit kulujasi jopa tuhansilla euroilla vuodessa.

Päivitetty: 15. marrask. 2022

1. Käy läpi kaikki ostosi, mieti tarvitsetko sitä todella.

Tuoko se sinulle niin paljon iloa, merkitystä, bisnekselle lisäarvoa, asiakkaita tai tehostaako se ajankäyttöäsi? Jos epäilet niin useimmiten oikea vastaus on karsia se tai vaihtaa edullisempaan.


Toinen asia kaikkiin ostoihin liittyen on se, että mieti tarvitseeko sinun omistaa sitä tai olla se jatkuvasti. Vai voisitko ottaa sen vuokralle / tarpeeseen aina hankkia. Esimerkkinä meillä oli ravintolassamme oma pakettiauto ja kuski, mutta excelin jälkeen osoittautui paljon fiksummaksi vuokrata tarpeeseen ja/tai maksaa kuljetusyhtiölle kuljetuksista.


2. Jos sulla on joku mobiililaitteen kanssa toimiva maksupääte, niin pistä viesti mulle tai klikkaa suoraan linkkiä jakson kuvauksesta Sumup.fi/kohtiunelmia ja saatat säästää isojakin summia kun vaihdat SumUpiin. Ja jos sulla on jo sumup niin laita igssä viestiä niin katsotaan voiko sun provikalle tehdä jotain.


3. Jos maksat tyel ja yel niin suosittelen lämpimästi kilpailuttamaan nekin, ulospäin näyttää aina helposti että tarjous on sama kaikilta mutta todellisuudessa toisella eläkevakuutusyhtiöllä voi olla paremmat bonukset sulle tarjolla. Siihenkin olen tehnyt kumppanuuden ilonaworks kanssa joka ei maksa sinulle mitään. Voit lähettää viestin ja laitan sulle lisätietoja asiasta tai pistä suoraan sivujeni kautta kilpailutuslomakkeelle tietosi muutamassa minuutissa.


4. Seuraava on yllättävä, moni ottaa ihan automaationa perinteisestä pankista yritykselleen luottokortin... Ja maksaa siitä joka kuukausi turhaa kiinteää kulua. Vaihda johonkin rahoitusyhtiön luottokorttiin, ne on yleensä maksuttomia kuluiltaan mutta niissä on sit kovemmat korot jos et maksa koko luottoa aina kerralla pois. Eli älä vaihda jos tapanasi on kerryttää luotto aina tappiin ja maksat pienesti pois kuukausittain. vaihto vain järkevää kun maksat siis aina koko summan pois kuukausittain, mikä aika hyvä tapa btw. Qred esimerkiksi yksi tälläinen, on muitakin. Jos haluat tsekkaa qredin tarjouksen tuosta niin tsekkaa linkki jakson kuvauksesta.


5. Mieti onko jokin palvelu sellainen vielä minkä voisit kilpailuttaa. Muista, että kilpailuttamisessa hinnan lisäksi muut asiat ovat yleensä tärkeämpiä mutta jos palvelun taso ja käytettävyys on samaa luokkaa jne. niin silloin vain hinta ratkaisee mielestäni. Joten käy läpi kaikki palvelusi myös keneltä ostat kirjanpidon, keneltä ostat vakuutukset, keneltä ostat liittymäsi, keneltä ostat digimarkkinoinnin jne.
PS. autan sua mielelläni myös muissa asioissa vaikka mulla ei mitään kumppanuutta olisikaan. minun intohimo on auttaa yrittäjiä menestymään ja se tarkoittaa monesti sitä että linkkaan kaksi hyvää tyyppiä keskenään jolloin pystyn auttamaan useampaa yrittäjää samanaikaisesti ja uskon sen tuovan minulle takaisin jotain kautta aina myös minulle sen hyvän. Toki pelkästään se yhdistäminen tuo minulle mukavan olon joten sekin riittää :D Heitä rohkeasti siis viestiä esim. Instagrammissa kun etsit tekijää johonkin, mietit mitä kannattaa jossain tilanteessa tehdä jne. niin autan sua jollain tavalla eteenpäin.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page