top of page

Pistä hyvä kiertoon

Kiitos Laura Peippo - olen useampana jouluna kerännyt ystävien palveluita listaan ja suositellut käyttämään joulurahoja hyviin juttuihin. Viime vuoden postaus löytyi ainakin vielä. Meinasin unohtaa tehdä tämän tänä vuonna, mutta sitten Laura kirjoitti todella osuvasti Instagram postauksessaan. Ja kolahti isosti. Eikä pelkästään se, että jos ostat lahjoja niin miettisit ketä tuet ja mitä ostat vaan se, että VOIT MYÖS AUTTAA MAKSAMATTA SIITÄ PENNIÄKÄÄN. Turhaan kirjoitan uudestaan näitä loistavia vinkkejä, joten tässä alla kopioituna Lauran postaus ja sen jälkeen vinkit ketä minä suosittelen tukemaan ja kenen palveluita ostamaan lahjaksi - sekä tietenkin kertomaan eteenpäin heidän palveluistaan. En nimittäin kannusta ketään ostamaan yhtään mitään materiaa. Harvoin sitä oikeasti tarvitsee. Jos tiedät 100% varmuudella, että lahjansaaja tarvitsee tuotteen todella kipeästi niin osta, mutta osta sekin viisaasti. Tosi usein me ostetaan lahjoja jotka on aivan turhia, itsellä ei ainakaan kasva jalka joka vuosi uusia villasukkia varten, tai en vieläkään tarvitse kymmeniä patalappuja yhteen asuntoon... You got the point.


Lauran postaus:

"Näin joulun alla jotenkin mielessä pyörii paljon yrittäjät ja yrittäjyys. Monet yrittäjät tarvitsevat joulua ja sitä myyntiä mikä silloin tehdään, myös minä. . . Ajattelin, että heitän tähän muutaman idean, että millä sinä voit tehdä hyvän joulumielen myös sille sinun tutulle yrittäjälle ja auttaa kaveria mäessä todella pienillä teoilla. . . Monesti me ajatellaan, että ainoa tapa auttaa ja tukea sitä tuttua yrittäjää on se, että ostetaan palveluita ja kyllä se on yksi ISO TEKO, mutta sitä tuttua yrittäjää voi auttaa monella muullakin tapaa ja tavoilla vaikkapa miten minua on autettu. . . Sinulle nämä ei maksa mitään, mutta auttaa sitä tuttua yrittäjää enemmän kuin uskotkaan: . . 1️⃣ Kun käyt ystäväsi yrityksessä niin mitäs jos ottaisit Instagram/Snapchat/Facebook-stoorin ja tägäisit firman siihen? Se vie sinulta n. 15-30s, se näkyy stoorissa 24h ja ei maksa sinulle yhtään mitään, mutta voi tuoda ystäväsi yritykseen potentiaalisen asiakkaan. . . 2️⃣Kun käyt ystäväsi yrityksessä niin mitäs jos nappaisit kuvan yrittäjän kanssa ja laittaisit kuvan johonkin sosiaalisen median kanavaan ja kertoisit mitä hän tekee ja mikä hänen firma on? Ei maksa sinulle yhtään mitään, mutta voi tuoda yhteen kaksi ihmistä, jotka tarvitsevat toistensa palveluita. . . 3️⃣ Jos olet käyttänyt ystäväsi palveluita tai ostanut häneltä jotain tuotteita niin mitäs jos arvostelisit hänen yrityksensä jossain sinulle sopivassa kanavassa? Tripadvisor, Google tai Facebook? Pieni teko sinulta, iso teko ystävälle. . . 4️⃣ Tämän lisäksi niinkin pienet jutut, kun yrityksen somekuvista tykkääminen kertoo siitä, että haluat sillä pienellä teolla tukea häntä ja seisot hänen takana ylpeänä. Tai jos hän järjestää tapahtumia niin sinulle ei maksa mitään vaikkapa kutsua Facebookissa sinne omat kaverisi? Pieni teko sinulle, iso teko ystävällesi. . . 5️⃣ Ehkä tärkein on kuitenkin se, että kysyt välillä mitä kuuluu? Voinko auttaa? . . Aiotko sinä tehdä jotain ystäväsi yrityksen eteen tänä jouluna ja tehdä hänelle pienen, mutta suuren teon?" Laura Peippo Instagrammissa.


Minun vinkit ketä tukea, ostaa ja haipata


Liikunta & hyvinvointi


Kuka ei tartteisi treeniä?

- Tietenkin tämä LAURA PEIPPO ja hänen kuntosalinsa Levi Wellness Club: Myönnän etten ole käynyt vieläkään, mutta 2020 vuonna tulen! Ja Lauran joogastudio Kuru Yoga

- TFW salit: Varsinkin TFW Vantaa, TFW Helsinki, TFW Konala voin suositella koska tunnen yrittäjät ja heidän tekemisen tason. Itse pyrin käymään pari kertaa kuukaudessa koripallon ohessa.

- Eevskutraining: Tuore maailmanmestari tietää varmasti mitä tekee, seurannut sivusta matkaa ja kuullut pelkästään kehuja hänen valmennuksistaan.

- Jopen valmennukset: Suosittu verkkovalmennusten vetäjä - intohimolla tekee ja kuullut pelkästään kehuja.

- Nana Heikkilän valmennukset: Paljon kehuttu ja syystä. Erityisesti hänen bootcampeista ja ryhmävalmennuksista olen kuullut paljon hyvää.

- Herotreeni: Nanna Karalahden vetämä heimo, jossa motivoituneita ja suurella sydämellä varustettuja valmentajia odottaa sinua.

- Tomi Kokon LIFW: Vuosia sitten kävin tämän, toimi ja oli hauskaa! Sittemmin ei ole aamuherätykset napannut eikä sovi koripallon kanssa yhteen.

- Optimal performance: Nauran, opin tai molempia aina kun luen Joni Jaakkolan päivityksiä. Tämän lisäksi toki tekevät todella tehokkaasti tuloksia valmennuksillaan.

- Kanerva Ahonala: Kaikki tietää Kanen, hän on se joka antaa raippaa kaikille naisartisteille ja julkimoille. Huikee mimmi!

- Coachliisa: Hän on ainut kenen treeneissä en ole käynyt, mutta asiakasreferenssit sen kertoo, että myös hän osaa hommansa.

- ThePark: Hietsun ja Wanhan Sataman pisteet jossa vanhat lätkästarat pistää hien virtaamaan. Hyvä Jere ja Semi!

- Martina Aitolehti: Hänen päättäväisyys ja elämänasenne on huikea!

- Mtpersonaltraining: Monnan ja Tuukan kanssa tehtiin aikoinaan enemmän yhteistyötä. Iloisella meiningillä näyttää kulkevan edelleen!


Eikös kaikki rakasta hemmottelua?

- Hierontakoulu Atlas: yhtiökumppaneideni toinen yritys, oppilashieronnat edullisia ja silti loistavia.

- Emili Kumpuniemi: Ystäväni jonka hieronnassa kävin aktiivisesti kunnes yhdistin palaverit kumppaneideni kanssa käymällä aina hieronnassa heillä Atlaksella. Iso suositus Emilin hieronnalle.

- Biohacking center: Itse käyn kelluntatankissa täällä ja saat muuten hinnoista pois 20% koodilla "kohtiunelmia"

- Hieronta ja naprapaatti -palvelut Tension pointilta: Teemu sai mut oivaltamaan tärkeän asian kehostani, ikuisesti muistan sen. Kiitos Teemulle, luultavasti suomen paras napra!

- NaminaSpa: Taitaa olla ainut listalla kenen omistajia en ole tavannut tai en edes tiedä. Rakastan hierontaa yli kaiken ja kun haluan todella vain nauttia, niin painelen Naminalle.

- Hierontasoturi: Yhden kerran käynyt vasta Heidin hieronnassa, mutta todella osaa hommansa.

- Ihonhoitoa? TwistBe auttaa.

- Mind coaching tuokio lahjaksi itsensä kanssa kipuileville: Maija Haapanen auttaa!

- Tuntuuko, että lähimmäisellä on suunta hukassa tavoitteiden kanssa? Flassi voisi olla hyvä vaihtoehto!

Muita palveluita, ruokaa ja kahvilaan lahjakorttia!

- Saa mitä haluat -valmennus: Ystäväni Ilkka Koppelomäen valmennukset, tosi suosittuja ja herätteleviä.

- Suomen parasta hunajaa Sugar Daddies: ystävieni hunaja tuottaa makua ja iloa teekuppiini lähes päivittäin.

- Lähetä ystävä testeihin, jotta tietää missä mennään. Puhtin itse käynyt kerran ja taas alkuvuodesta menossa. Täältä koodilla "kohtiunelmia" -10%

- Venner jonka omistajaa Tuuliaa haastattelin juuri podcastiinikin.

- Perheille synnytys ja valmennus -palvelut näin tuoreena isänä nostan myös, kuullut monta positiivista tarinaa kun ovat käyneet Johannan hoidossa.

- Puhdas+ Kaikki tarvitsee vitamiineja! Suurin osa tarvitsee niitä myös purkista. Koodilla "kohtiunelmia" saat -30% hinnoista. Me käytetään diffuuserissa ihani öljyjä ja sitten menee varsinkin D-vitamiinia ja mankkaa reippaasti.

- Eikös ois mahtava antaa siivottu koti lahjaksi? Siivoa itse tai tilaa lahjaksi meillä käyvä Lumiva. Koodilla "kohtiunelmia" saat -20€ ekasta tilauksesta.

- Mitäs jos ostaisit edustuskuvat tai perhepotretin? Riku Mäenpää kuvaa ja hoitaa homman.

- Superfoodit ja luomumausteet Foodinilta. Eikö ois kiva lahja päivittää maustehylly?

- Yrittäjäkollegani Powaun palvelut. Monet luulee kilpailijaksi, mutta me halataan ku tavataan ja hattu nousee Svantelle ja kumppaneille - hienoa tekemistä.

- Vaasassa kumppanimme Raawka taikoo alueen parhaat safkat ja kakut.

- Kaverini Kallen viinitastingit takaa miellyttävän illanistujaisen.

- Kaipaako ystäväsi talousapua? Tutustu Mimmitsijoittaa verkkokurssiin.

- Ihana ja voimauttava maalaushetki? Anu Pensolan kulttuurikapina auttaa!

- Standup -iltaan lahjakorttia? Tuotannon ylimestariksi tituleerattu ystäväni Sofia tuottaa tapahtumat.

- Rovaniemellä Woodss aivan huikee mesta.


Mikäli koet, että listalta uupuu jokin todella hyvä palvelu, yritys tai yrittäjä niin pistähän viestiä Instagrammissa tekemäni postauksen yhteyteen ja yritän ehtiä vielä ennen joulua päivittämään listaa. Tai jos haluat antaa vielä jonkin alennuskoodin palveluihisi joulun alla, niin pistä siitäkin viestiä vaikka IG directina. Pistin alekoodit joita mulla oli jemmassa valmiina. En lupaa päivittää kaikkia listalle.


Loppuun muistutus, että sun ei tarvi ostaa mitään auttaaksesi ystävää. Pistä peukkua noiden firmojen postauksiin, käy arvioimassa googlessa tai facebookissa, kutsu kavereita seuraajiksi tai postaa vaikka heidän joulutuotteista omaan someen. Tai jaa vaikka tämä postaus, niin nuo kaikki firmat saa näkyvyyttä lisää :)


Hyviä valintoja ja rentouttavaa joulua!


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentarze


bottom of page