top of page

Miten löysin mun kombuchan?

Nuo ihmeelliset "sienijuomat" joita hypetettiin pienemmässä porukassa muistaakseni 2015 tai 2016... Otimme niitä myyntiin Ruplaan ja kuvittelin itsekseni, että "ihan hyvää, mutta tuleekohan tästä kovaa juttua vai pelkästään kallion hipstereiden juttu?".


2017 aloin miettimään, että tästä voi tosissaan tulla siisti juttu ja olin innostunut tästä itsekin, haaveilin lähteväni joskus mukaan ja tekemään oman kombuchan. Näinkin sitten loppuvuodesta jonkun hyvin hämärän sneakpeakin Ossi Valpion somesta, että nyt on jotain viritelmää juomapuolella menossa. Sopivasti heti perään 2018 alkuvuodesta olin GreenStreetin kanssa messuilla ja törmäsin ohimennen samaiseen sielukkaaseen monitoimimies Ossiin ja hän suu vaahdoten kertoi uudesta kombucha firmasta jossa hän on mukana. Taisi olla ensimmäinen tai toinen lauseeni tuon muutaman minuutin keskustelun aikana että "Mahtavaa, pääsenkö jotenkin mukaan?" Ossi tykkäsi idesta ja vei muulle tiimille viestiä eteenpäin.


Kului muutama viikko ja olin neuvottelemassa asiasta - pari kertaa tavattiin ja hiukan neuvoteltiin yksityiskohdista jonka jälkeen olinkin jo messissä. The Good Guys Kombucha oli mulle rakkautta ensifiiliksellä. Fiiliksellä sen takia, että ei mulla ollu vielä tuossa vaiheessa makua osaavatko he tehdä kombuchaa. Näin sen kyllä heidän innostuneesta asenteesta, ammattitaitoisesta näkemyksestä alan kehittymiseen ja syvästä ammattitaidosta itse teen ja bakteerien kanssa työskentelyyn. Tiimi oli myös jo valmiiksi todella kova, joten ei olisi tarvinnut edes maistaa kun tiesin, että tässä on maailman parhaimmaksi kykenevä kombuchajengi.


Nyt olemme yhteisellä matkalla huipulle, kehitymme kovaa vauhtia, kombuchamakuja tulee lisää ja tuotantotilojamme voi jo kutsua ihan oikeaksi pienpanimoksi laitteidenkin koon perusteella. Ihan kaikkea kivaa en voi paljastaa vaikka mieli tekisi.


Olennaista miten löysin itselleni sopivan jutun tästä:


  1. Tiimi

  2. Ammattitaito ja asenne

  3. Arvot

Sekä miten mä pääsin mukaan, siitä tärkeimmät opit sinulle joita voit miettiä oman jutun löytämisesssä:


  1. Uskalsin sanoa ääneen, että haluan mukaan ja ehdotin sitä heti selkeästi

  2. Lupasin ja osoitin, että tuon lisäarvoa porukkaan

Kirjoitan myöhemmin siitä, että miten olen löytänyt kokonaisuudessaan oman juttuni eli tämän yrittäjyyden. Ja nimenomaan yrittäjyyden tällä tietyllä tavalla. Miten sinä löysit oman juttusi? Kirjoita se kommentteihin tai pistä viestiä. Ois kiva kuulla!
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page