top of page

Kuinka aloittaa yritys päivätyön ohella

Etkö ole varma, miten voit aloittaa yrityksesi kokopäiväisesti työskennellen?


Työn lopettaminen ja yrityksen perustaminen tyhjästä näyttää kohtaukselta suoraan elokuvasta. Se näyttää myös niin helpolta! Vaikka tämä on melko yleinen kuva yritysten startup-yrityksistä, kaikilla ei ole etuoikeutta jättää kaikkea ja ottaa riski.


Hyvä uutinen on, että se ei ole ainoa tapa käynnistää oma yritys! Itse asiassa on olemassa melko paljon jättiläisyrityksiä, jotka aloittivat sivutoimena. Steve Jobs työskenteli yövuorossa Atarin kanssa ja Steve Wozniak oli myös insinööri HP:llä, kun he rakensivat Applea. Kevin Systrom, Instagramin perustaja, vietti myös yönsä ja viikonloppunsa oppien koodaamaan ollessaan Nextstop.com tuotepäällikkö päivällä. Jos nämä liikemiehet selviävät tekemällä päivätyötään, niin voit sinäkin!



Yleensä sivutoimet ovat freelance-töitä tai yrityksiä. Monet ihmiset päättävät hypätä sivutoimiin satojen freelance-sivustojen kautta, jotka ovat ilmestyneet viime vuosina. Samaan aikaan toiset valitsevat perinteisen tien rakentaa omia yrityksiään tyhjästä. Joka tapauksessa nämä ratkaisut nykyisiin rahoitusturvaongelmiin ovat viime aikoina yleistyneet. Huolimatta siitä, että sivutoimijoiden ja sivuyritysten maailmaan kerääntyy paljon ihmisiä, vain harvat menestyvät – yhdeksän kymmenestä uudesta startupista epäonnistuu.


Yrityksen perustaminen edellyttää valmistelua. Se vaatii pelisuunnitelman. Miten voit valmistautua sivuliiketoimintaasi lopettamatta päivätyötäsi?



Aseta odotukset

Liikeideasi on lupaava. Liiketoiminnan menestys on kuitenkin muutakin kuin vain ainutlaatuinen idea, suunnitelma tai tavoite. Matkan varrella tulee selvästi olemaan kuoppia. Matka ei ole helppo. Monet ihmiset lopettavat heti kohdatessaan pienen ongelman yksinkertaisesti siksi, että he eivät olleet emotionaalisesti tai henkisesti valmistautuneita siihen.


Voit olla varma, että törmäät joihinkin takaiskuihin tai muutamaan ongelmaan. Yrittäjä ja menestysvalmentaja Tony Robbins jakaa: "Meidän on todella saatava itsemme jatkamaan, ja syy siihen, miksi useimmat ihmiset eivät noudata tätä, on se, että heidän psykologiansa on sekaisin." Hän lisää, että "liiketoiminnan menestys on 80 prosenttia psykologiaa ja 20 prosenttia mekaniikkaa".


Se on enimmäkseen päässä - asenteesi epäonnistumiseen ja menestykseen. Ymmärrä, että hikka liiketoiminnassa on normaalia, joten on tärkeää muistaa miksi, kun törmäät siihen. Miksi alun perin päätit perustaa oman yrityksen? Kenelle tai miksi tämä on?


Aseta realistinen tavoite ja saavutettavissa oleva virstanpylväs.

Liian kunnianhimoinen tavoitteiden asettaminen voi aiheuttaa lannistumisen heti, kun huomaat, ettet pääse siihen. Samaan aikaan tavoitteet, jotka eivät haasta sinua tarpeeksi ollakseen parempia ajan ja resurssien hallinnassa, tuhlaavat koko potentiaalisi.


Joten miten asetat realistisen tavoitteen, joka johtaa sinut liiketoiminnan menestykseen? Aseta SMART-tavoitteet: Saavutettavissa, Mitattavissa, Aikataulu, Realistinen ja Tarkka.


Tässä on esimerkki:


Oletetaan, että tavoitteesi on käynnistää yrityksesi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on kuitenkin parasta jakaa se osiin, jotka ovat tarkempia ja helpompia arvioida. SMART-tavoitemallin avulla luomme kavennetun tavoitteen, jota voimme työstää heti.


Saavutettava: Rakennan verkkokauppani ja lähetän kaikki näytteet siihen.


Mitattava: Mittaan edistymistäni sen mukaan, kuinka monta taideteosta myyn.


Aikataulu: Käynnistän kauppani kahden kuukauden päästä.


Realistinen: Verkkokaupan rakentaminen ja avaaminen turvaavat passiiviset tulot.


Tarkka: Haluan alkaa myydä taideteoksiani Etsystä kahden kuukauden päästä.


Mallin asettaminen selkeämmille tavoitteille ei aina tee kuormasta kevyempää, mutta se auttaa sinua tunnistamaan, mitä erityisiä toimia on toteutettava nyt, kun suurempi tavoite on asetettu pienempiin kappaleisiin.


Hallitse päivätyötäsi hyvin

Uuden yrityksen perustaminen sivussa voi olla ylivoimaista. Jos et ole tarpeeksi varovainen, saatat innostua liikaa sivutoimisen bisneksen rakentamiseen, ja unohdat oleellisen asian. Älä saa potkuja yrityksesi takia. (Ellet uskalla sitten hypätä täysillä ALL IN) Vaikka työstät jotain uutta, se ei tarkoita, että voit luopua päivätyön vastuusta. Opi määrittämään prioriteetit. Jos se auttaa, luo aikataulu, jossa pysyt. Voit esimerkiksi työskennellä sivutoimisen bisneksen parissa vain iltaisin (kun olet vapaa päivätyöstäsi) ja viikonloppuisin. Avain menestykseen molemmissa on tasapaino.


Saat enemmän aikaan vähemmässä ajassa.

Totta kai meillä kaikilla on kiireitä. Yksi suosituimmista ongelmista aloittaessasi on pelko siitä, että vapaa-aikasi ei riitä sivuliiketoiminnan johtamiseen. Tässä on totuus: sinulla on todella paljon aikaa käsissäsi; sinulta saattaa puuttua asianmukainen ajanhallinta. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten voit hallita aikaasi paremmin:


Pysy poissa sosiaalisesta mediasta.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan ihmiset viettävät keskimäärin 145 minuuttia päivässä sosiaalisessa mediassa. Se tekee 16,92 tuntia viikossa ja 72,5 tuntia kuukaudessa! Kuvittele kaikki asiat, joita voit tehdä yrityksellesi niinä aikoina, jotka yleensä vietät puhelimellasi.


Ajoita henkilökohtaisia asioita.

Ennen kuin aloitat viikon, suunnittele asiasi siten, että se ei estä liiketoimintaasi. Voit saada ruokaostoksesi kotiinkuljetuksena tai voit mennä asioille kerran kuukaudessa, jotta ne ei häiritse päivinä, jolloin sinun on työskenneltävä yrityksessäsi.


Ota kaikki irti luppoajastasi

Jos matkustat töihin, voit käyttää lisäaikaa liiketoimintasuunnitelmien työstämiseen matkustaessa. Voit myös pakata lounaan ja säästää aikaa, jonka yleensä vietät saadaksesi jotain syötävää. Yllättyisit, kuinka paljon ylimääräinen 20 tai 30 minuuttia päivässä vaikuttaa liiketoimintaasi.


Aloita nyt - älä odota täydellistä aikaa!

Olet varmasti kuullut, ettei ole täydellistä aikaa, paitsi NYTKU. Se on suosittu sanonta, koska se on totta - erityisesti yrityksellesi. Niin monet ihmiset, joilla on hienoja ideoita, eivät aloita yksinkertaisesti siksi, että he olivat huolissaan siitä, että se ei ollut vielä oikea aika. Totuus on, että täydellisen ajoituksen odottaminen vain viivästyttää menestystäsi.


TeleSignin perustaja ja toimitusjohtaja Ryan Disraeli kertoo: "Todellisuus on, että mitä kauemmin odotat, sitä enemmän aikaa sinulla on tekosyitä kasaantua, kunnes oman yrityksen perustaminen tuntuu ylitsepääsemättömältä saavutukselta."


Odotamme usein, kunnes ideamme on vahvistettu tai kunnes se kuulostaa täydelliseltä päässämme, mutta mitä kauemmin viivytämme, sitä pienemmät mahdollisuudet onnistua. Paras aika aloittaa yritys on tänään.


Odota, ennen kuin lopetat

Saatat olla innoissasi nyt, mutta hillitse halusi lopettaa päivätyösi liian aikaisin. Et saa koskaan tietää, milloin tarvitset kuukausipalkan turvan. Päivätyön pitäminen voi myös auttaa sinua rakentamaan yrityksesi tarvitsemat ominaisuudet ja osaamiset. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka päättivät säilyttää päivätyönsä yrityksensä pyörittämisen aikana, menestyivät 33 prosenttia todennäköisemmin kuin ne, jotka olivat vaarassa jättää työpaikkansa työskennelläkseen yrityksessään kokopäiväisesti.


Jos aiot jättää työsi pian ja aloitat työskentelyn yrityksessäsi, valmistele vähintään 6 kuukauden elinkustannukset turvaverkkona.


Kun olet vihdoin valmis työstämään liikeideaasi, on aika tehdä asioista virallisia! Jos olet jo tarkistanut työsopimuksesi etkä näe eturistiriitaa, voit alkaa valita yrityksellesi oikeudellista rakennetta.


Oman yrityksen perustaminen ja päivätyön pitäminen voi olla ylivoimaista, mutta se on täydellinen tapa hypätä yrittäjyyteen menettämättä kaikkea. Se ei vain toimi loistavana tapana olla tuottava lisäaikanasi, vaan se tarjoaa myös lisätuloja. Jos olet valmis työn ja liiketoiminnan yhdistelmän haasteeseen, olet matkalla menestykseen!


Mikäli haluat lisäpotkua, energiaa ja tukea matkallesi - varaa maksuton sparraus kanssani ja autan mielelläni sua eteenpäin.



0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page