top of page

3 syytä miksi et menesty yrittäjänä

Rakas yrittäjä. Miksi et saanut sitä mitä halusit? Ehkä mokasit pahemman kerran? Kenties luovutit? Vai oletko kenties nyt juuri siellä miettimässä, että pitäisikö sitä hypätä toteuttamaan omia unelmia ja menestyä?


Vuosien saatossa olen huomannut, että on useita syitä miksi jotkut ei vaan menesty. Olen itse myös monesti näissä tilanteissa, välillä mokannut pahemman kerran, välillä onnistunutkin. Aina oppimassa ja kehittymässä. Tämä lienee yksi tärkeimmistä syistä miksi menestyn - näen mahdollisuuksia. Noh mutta takas asiaan - miksi kaikista hyvistä ideoista ja tekemisestä huolimatta niin moni tarina loppuu ennen kunnon tarinaa? Syitä on useampia, mutta listaan tähän artikkeliin kolme hyvin yleistä syytä siihen miksi et menesty tai menestynyt.


1. Odotat liian nopeasti tuloksia


Me yliarvioimme mitä pystymme tekemään lyhyessä ajassa ja aliarvioimme mitä pystymme tekemään pitkässä ajassa. Toki on tapauskohtaista - itse kuulun siihen joukkoon joka ehdottomasti yliarvioi mitä pystyy tekemään lyhyessä ajassa, mutta en tiedä aliarvioisinko todella pitkässä ajassa mahdollisuuksiani.


Kuitenkaan tämä ei ole se pointti vaan se, että kun tehdään yliarviointeja lyhyeen aikaikkunaan, niin sinä kyllästyt, turhaudut, alat epäilemään itseäsi ja lopetat yrittämisen. Yksinkertaisesti et ole tarpeeksi pitkäjänteinen tekemään työtä mikä sinun olisi tehtävä, jotta pääset sinne minne haluat.


Tästä esimerkkinä toimii loistavasti omasta yrittäjyydestäni se kun rupesin tekemään näitä hommia yrittäjien auttamiseksi. Mun intohimo ja missio on auttaa pienyrittäjiä menestymään. Meinasin jo luovuttaa asian suhteen kun huomasin olevani tilanteessa, ettei palveluitani osta kukaan, podcastin kuuntelijamäärät pysyvät melko pieninä ja tuntui ettei ketään yksinkertaisesti kiinnosta. Olin heittää jo hanskat tiskiin. Onneksi jatkoin, sillä sitten pikkuhiljaa aloin saamaan enemmän kiinnostuneita podcastin pariin, Instagram seuraajat lisääntyivät, sain viestejä, myin sparrauksia, sain haastattelupyyntöjä ja homma alkoi toimimaan paremmin. En väitä, että tämä vieläkään on kultakaivos taloudellisesti, mutta ei sen tarvitsekaan - joku päivä tästä tulee varmasti myös se puoli kasvamaan merkittävästi.. Ja vaikka tämä ei ikinä olisi rahallisesti kultakaivos niin minulle riittää, että pääsen antamaan isommalle määrälle yrittäjiä merkityksellistä potkua persuuksille omien unelmiensa eteenpäin menemiseksi. Kenties sinunkin kun luet tätä artikkelia.


Jonain päivänä toivon, että olen auttanut kymmeniä tuhansia yrittäjyyden polulla kohti menestyvää liiketoimintaa. Ja en usko lopettavani tätä matkaa, sillä olen tajunnut ettei ilman pitkäjänteisyyttä saa yhtään mitään aikaan ja tämä on yksi siisteimmistä asioista mitä yrittäjänä teen.


Jatka tekemistä ja muista, että asiat vaativat enemmän aikaa kuin luulet.


Ps. sun tulee tajuta toki tehdä oikeita asioita, koska vaikka kuinka olisin toivonut auttavani yrittäjiä mutta sisältöni olisi koskenut ompelemista niin olisin varmasti haudassa ennenkuin homma alkaisi toimimaan.
2. Sinulta puuttuu focus


Sen lisäksi, että sun täytyy tehdä oikeita asioita edes riittävän paljon, niin sun tulisi pystyä keskittymään siihen työhön eikä härvätä kaikkea epäoleellista. Nykyään kun lähes kaikki on useammassa somekanavassa, niin häiriötekijöiden määrä on valtava. Kun sulle tulee puheluiden ja sähköpostien lisäksi puhelimeen sekä tietokoneen näytölle eri kanavista ilmoituksia niin sun focus katoaa, käytät aikaasi vääriin asioihin ja mielesi alkaa myös härvätä keskittymisen sijaan. Susta tulee helposti liian vilkas, luet iltapäivälehtien otsikoita, selaat instagrammia pari tuntia päivässä, lopetat kesken työtehtävän useampaan otteeseen johonkin toissijaiseen hypättyäsi. Onko oikeasti niin tärkeetä lukea jokainen whatsapp viesti ja sähköposti vartin välein?


Päätätkö sinä mitä teet päivän aikana vai joku muu? Tämä on yksi yleisimmistä syistä, että et kehity ja kasva yrittäjänä. Toki on aloja ja tehtäviä jossa on tärkeämpää olla nopeasti läsnä, mutta silloinkin sun tulisi toimia fiksummin.


Tästä esimerkkinä myyntityötä tekevän kaverin kommentti kun olimme pelaamassa kössiä. Hän oli ohjannut puhelimensa soitot varastolle, joten jos joku soittaa kun hän keskittyy muuhun niin kauppa ei mene ohi ja hän pystyy keskittymään kössin pelaamiseen eikä mieti työjuttuja stressaantuneesti. Hän oli saanut viisi kauppaa kössivuoron aikana ilman, että itse oli vastannut puhelimeen. Hänen alalla valitettavasti asiakas menee muualle jos ei saa heti kiinni. Tällöin pitää miettiä muita tapoja. Todella simppeli tapa pitää focus siellä missä on - hän tekee varmasti saman kun on palavereissa mistä ei halua lähteä kesken kaiken puhelimeen. Focus siihen mitä olet juuri nyt tekemässä.


Toinen yleinen syy ettet menesty, niin annat ilmoitusten häiritä tekemistäsi ja uppoudut liian usein käyttämään puhelinta tuntikaupalla aivan muuhun kuin siihen mitä haluat todella tehdä. Olet koukussa siihen puhelimeen. Tosin jos luit tänne asti, niin nostan hattua - sinulla on mahdollisuuksia vielä ja ehkä olen väärässä koukutuksesi tasosta.

3. Et uskalla erottautua joukosta


Minuakin on haukuttu selän takana ja varmasti haukutaan jatkossakin, visioitani on välillä vaikea uskoa mahdolliseksi, positiivisuus on monelle liikaa, miten niin nuorena voi olla yli kymmenessä yrityksessä mukana, enkä edes tienaa kuin ison yrityksen toimitusjohtaja…


Entä sitten? Mua ei kiinnosta juuri pätkän vertaa mitä muut ajattelevat minusta ja minun tekemisistäni. (Paitsi tietenkin asiakkaiden ja kumppaneiden kommentit kiinnostavat erityisen paljon.) Jos sä haluat menestyä ja onnistua, niin tosi usein se vaatii sen, että uskallat jättää illanistujaiset välistä, olla seuraamatta sitä kaikkein kuuminta ja puhutuinta sarjaa, uskallat sanoa mitä ajattelet, uskallat tehdä sitä omaa juttua vaikka lähipiirisi ei usko siihen, uskallat tehdä vaikka sun palkkatasosi olisi tavallista pienempi. Sun on uskallettava erottautua joko itse tai yrityksesi osalta. Jos teet tasapaksua, et erotu millään tavalla niin miten ihmeessä siitä tulisi yhtään mitään? Miksi menestyisit jos teet kuten kaikki muut?


Ystäväni aloitti pt-hommat niin että katsoi markkinoiden hintatason ja pisti omansa selvästi yli muiden. Varmasti erottuu joukosta kun hinta on 30% kalliimpi kuin kenenkään. Vai mitä luulet muistaisitko kaikista parhaiten sen joka on tismalleen saman hintainen kuin kaikki muutkin? Toki hänen pitää osata tehtävänsä, mutta pelkästään hinnalla erottautuminen jää mieleen ja sekin kiinnostaa jo suurta osaa myös Suomessa. Hinta yhdistetään nimittäin vahvasti myös laatuun.


Näitä syitä on varmasti monia muitakin, mutta nämä halusin kirjoittaa kun näiden asioiden kanssa huomaan monien jatkuvasti painivan.


Mikäli sulle tuli fiilis, että tää artikkeli oli toimiva niin pistä ihmeessä jakoon ja kommentoi alle mitä opit?Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page