top of page

10 tärkeää vinkkiä aloittelevalle yrittäjälle

Päivitetty: 15. marrask. 2022

1. Myy ennenkuin hankit kuluja jos mahdollista 🔥

Liian usein ensin hankitaan toimisto, käyntikortit, autot, läppärit, työvaatteet, painetaan esitteitä, banderollia, ostetaan kalliilla visuaaliset suunnitelmat jne.


Mitäpä jos ensin myisit ja kehittäisit sitä prosessia mahdollisimman tiukalla budjetilla? Huomaat tämän myöhemmin erittäin tärkeäksi.


2. Niputa, tehosta ja ulkoista

Hanki kirjanpitäjä joka haluaa olla kanssasi samassa raketissa kohti menestystä. Yksi vaihtoehto voi olla Kohti Unelmia Tilitoimisto.


Hanki myös eTasku johon pistät kuitit talteen heti kun olet ostanut jotain.


Niputa sähköpostien lukemista, niputa myyntiä, niputa hiljaista työtä vaativat tehtävät... huomaat kyllä eron kun kokeilet....ja aloita puhelusi vaikka näin: "Johannes Laine suositteli soittamaan tänne ku haluaisin ryhtyä nyt yrittäjäksi / ryhdyin juuri yrittäjäksi. Mitäs seuraavaksi?" Säästät luultavasti jostain euroja ja varmuudella omaa aikaasi sekä energiaa.
4. Tukiverkosto

Hanki ympärillesi ihmiset joilta voit kysyä asioita ja sparrailla. Toki vedän kotiinpäin ja suosittelen JESTOOLS -yhteisöä. Paljon muitakin hyviä on!

5. Palvele unelma asiakkaitasi

Mieti tarkkaan ketä haluat palvella ja ketä oikeasti pystyt auttamaan tuotteellasi tai palvelullasi. Keskity heihin ja vain heihin. Toki on poikkeuksia ja voit rönsyillä kun homma kasvaa, mutta pyri keskittämään energiat heidän palveluun ketä eniten kiinnostaa ja keneltä saat oikean hinnan työstäsi. Etsi se 20% asiakkaita jotka tuo 80% myynnistäsi ja kun tämän olet löytänyt tiedät kehen focusoida 100% 🔥


6. Markkinointi

...on tärkeää ja brändinkin rakentaminen, mutta älä mene tiktokkiin vain sen takia että muutkin ovat... Tutki unelma-asiakkaita tarkkaan ja löydä ne kanavat missä he oikeasti ovat!


7. Kaiva sydäntäsi ja oma MIKSI

Miksi lähdit yrittäjäksi? Miksi jaksat kun tulee heikkoja hetkiä? Mikä sua ajaa eteenpäin? Miksi haluat tehdä juuri tätä? Mitä haluat muuttaa? Miksi tämä on niin tärkeää?


Kun sulla on vahva kivijalka niin pystyt mihin vaan.


8. Apua apua apua

Pyydä apua, tarjoa apua ja anna apua 🤌 Kukaan ei ole menestynyt yksin eikä tarvitsekaan, kun uskallat heittäytyä ja pyytää apua niin saat paljon enemmän. Tämän lisäksi auta sillä se tekee sinulle hyvän mielen, avun saajalle hyvän mielen ja sinua autetaan helpommin kun sitä itse olet vailla.


9. Jätä rahaa kassaan

Korona viimeistään antoi opetuksen kaikille yrittäjille kassan tärkeydestä. Kun jotain yllättävää tulee niin on helpompi toimia kun kassa ei ole kuukaudessa tyhjä. Suosittelen, että keräisit kolmen kuukauden kulujen kokoisen puskurin firman sekä henkilökohtaiselle tilille


10. Nauti matkasta ja lomaile

Laske myös lomat kannattavuuslaskelmissa ja ota aika kalenteriin hyvissä ajoin. Olet yrityksesi tärkein voimavara ja siksi sinun tulee myös lomailla. Ja tärkeintä on nauttia kaikista yrittäjyyden vaiheista 🔥


Kerro mitä viet näistä käytänöön? Kommentoi postauksen alle mikä kolahti eniten! :)0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page